Kemper
3 maart 2022

Keerwanden plaatsen: uitbesteden versus zelf doen

uitbesteden versus zelf doen

Als het om keerwanden plaatsen gaat, zijn er maar twee mogelijkheden. Je besteedt de klus uit of je doet het zelf. Maar wat is nou eigenlijk de beste optie? In dit blogartikel houden we ze allebei tegen het licht.

Optie 1: uitbesteden

Bij complexe of grote projecten is het verstandig om het plaatsen van keerwanden uit te besteden. Dan weet je namelijk zeker dat het goed, snel, duurzaam en veilig gebeurt. Zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Wat dit precies inhoudt, hebben we al eerder toegelicht in dit artikel . Hier zetten we de voordelen nog even kort op een rijtje:

  • Specialistische bedrijven hebben ervaren stelploegen die alles weten van een goede voorbereiding en die makkelijk een één-tweetje maken met de kraanmachinist;
  • Materieel huren of materiaal inkopen is niet nodig: ze nemen alles mee;
  • Werkzaamheden worden snel, goed en duurzaam uitgevoerd;
  • Ze schrijven een veiligheidsplan, communiceren dit met alle betrokken partijen én zien erop toe dat het wordt nageleefd.

Optie 1a: het plaatsen van keerwanden uitbesteden aan Kemper

Kies je voor de mogelijkheid uitbesteden? Dan willen we graag een kort pleidooi voor onszelf houden. We hebben namelijk alles in huis voor een succesvol project. Dat begint bij onze bijna negentig jaar lange ervaring, waardoor we over een heleboel kennis en kunde beschikken. Daarnaast hebben we niet alleen een grote voorraad maatvaste kwaliteitsproducten, maar kunnen we ook keerwanden op maat leveren én plaatsen. En snel ook. 

En misschien is nog wel het allerbelangrijkste dat we áltijd in oplossingen denken en áltijd met je meedenken. Denk jij dan aan Kemper als je je wilt laten ontzorgen bij het plaatsen van keerwanden?

Optie 2: zelf doen

Gaat het om eenvoudige of kleinere klussen? Dan kunnen we ons voorstellen dat je keerwanden zelf wil plaatsen. Als je mensen in dienst hebt die weten waar ze rekening mee moeten houden, heeft dit vooral organisatorisch voordelen:

  • Je hebt de planning volledig in eigen hand;
  • Werkzaamheden kun je veel makkelijker op elkaar afstemmen: van het plaatsen van keerwanden, naar het aanvullen met grond tot en met het uiteindelijke bestraten;
  • Je medewerkers verrichten het werk, wat uiteraard scheelt in de kosten. 

GBN Groep ging je voor

Kemper Beton mocht keerwanden van vier meter hoog leveren en monteren bij GBN Groep. Over dit project is een mooie case gemaakt. GBN-directeur Eric van Roekel verteld over de samenwerking met Kemper en de uitdagingen binnen het project:  

  • Een kilometer aan keerwanden
  • Keerwanden van vier meter hoog
  • Leveren en monteren binnen drie weken

New call-to-action

 

 

Wil je een afspraak inplannen?

Ben je benieuwd hoe we jouw project succesvol kunnen maken? Neem dan contact met ons op. Twijfel je nog of uitbesteden of zelf doen de beste oplossing is? We denken graag met je mee. 

Afspraak plannen