Kemper

In 1930 richtte de heer B.G.C.A. Kemper het bedrijf Kemper Beton op in IJsselmonde. Destijds werden trottoirtegels niet alleen geproduceerd, maar ook gelegd. Prefab deed rond de Tweede Wereldoorlog zijn intrede bij Kemper. Complete schuilkelderelementen kwamen uit de fabriek. In de jaren 60 verplaatsten de activiteiten zich steeds meer richting Tilburg.

Kemper Beton werd diverse malen overgenomen. Onder andere door BV De Meteoor (1972), Verenigde Bedrijven Bredero (1974), Geldens Groep (1987) en in 1991 wordt Kemper Beton Oosthoek Kemper.

De specialisatie op het gebied van keerwanden zet zich voort. De aanschaf van het uiterst moderne carousselsysteem dat de productie vrijwel geheel automatiseert en verveelvoudigt, is daarvan een bewijs. Onder Readymix Nederland kreeg Kemper de naam Kemper Keerwanden. 

Anno 2017 biedt Kemper totaaloplossingen voor de GWW-markt, vandaar weer de naam Kemper. Kemper heeft voor elk vraagstuk bij de inrichting van een terrein een integrale oplossing. Of dat terrein nu een bedrijfsterrein, een park, een infra-knooppunt of een gemeentewerf is. Voor elke terreininrichting heeft Kemper de juiste knowhow en de juiste producten. Vandaag de dag opereert Kemper onder de vlag van de BTE Groep.