Kemper

Een van windmolens van Windpark Maasvlakte 2 met keerwanden van Kemper Beton in terp

Op de Tweede Maasvlakte zijn vorig jaar 22 windturbines geplaatst. Voor èèn van die windmolenfundaties zijn keerwanden van Kemper Beton gebruikt. Dat was omdat de fundatie te dicht bij het fietspad kwam. Daardoor kon niet zoals bij de andere windmolens een volledige terp van gewapende grond worden gemaakt. 

,,Om toch een stabiele fundering te kunnen maken op een relatief klein oppervlak, is er door de ontwerper besloten dit met keerwanden op te lossen”, zegt John van Leeuwen. Hij was voor Ballast Nedam realisatiemanager voor dit project. Ballast Nedam heeft in opdracht van Eneco de funderingen voor Windpark Maasvlakte 2 gerealiseerd.

IMG_2501 2

Snel leveren

Voor de keerwanden voor windturbine op HZ-09, zoals de locatie van de betreffende windmolen genoemd wordt, kwam Ballast Nedam terecht bij Kemper Beton. ,,Dat kon rond de zomer van 2022, een hele drukke periode, snel ontwerpen en leveren. Ook heeft Kemper Beton nog een aantal  keerwanden voor de tijdelijke opritten en heiterpen geleverd. Dat is allemaal prima verlopen, volgens planning en verwachting.” 

Het windmolenpark op de Tweede Maasvlakte is inmiddels opgeleverd aan Eneco. Het park heeft een vermogen van 116 megawatt. De molens wekken per jaar samen 416 GWh aan groene stroom op. Rijkswaterstaat neemt de komende 25 jaar deze energie af.

IMG_2509

Industrie, natuur en recreatie

De Tweede Maasvlakte is gebouwd voor innovatieve, duurzame en diepzee-gerelateerde havenindustrie. Het gaat bijvoorbeeld om containerterminals, logistieke dienstverleners en petrochemische industrie. Ook is er ruimte voor natuur en zijn er plekken ingericht voor recreanten als fietsers, wandelaars, badgasten en kitesurfers. Bij het ontwerp van de inrichting hebben verschillende natuur- en milieuorganisaties en ook omwonenden meegedacht.

IMG_2508

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.