Kemper

Heel veel maatwerk was er nodig bij het produceren van keerwanden voor de nieuwbouwwijk Tuinen van Genta in Breda. Daar worden woningen gebouwd op het terrein van de voormalige sigarenfabriek.

De Krom Infra uit Etten-Leur is verantwoordelijk voor de aanleg van de infrastructuur in het project. ,,Er is nogal wat hoogteverschil tussen de tuinen en de parkeerplaatsen”, zegt uitvoerder Thijs van Gestel van De Krom. ,,Dat hebben we opgevangen met heel veel verschillende passtukken, allemaal op maat gemaakt.”

Communicatie goed

Hij vervolgt: ,,Dat was nogal een behoorlijke klus, maar het is goed verlopen. De communicatie met Kemper Beton was goed. We zijn prima geholpen.” De laatste keerwanden zijn eind september 2023 geplaatst door De Krom.

De wijk De Tuinen van Genta heeft een industrieel karakter. Dat komt terug in de architectuur. Rechte volumes met platte daken, opgetrokken uit baksteen en beton. De betonnen accenten en grote raampartijen zijn ‘ritmisch’ verdeeld over de gevels. Alles samen doet denken aan de fabrieken van weleer.

Veel groen

In het gebied komen 175 uitzonderlijk ruime woningen. Die zijn met elkaar verbonden door het spoorpark, een groene boulevard en de Gentatuin. Alle woningen hebben een privé tuin of terras die stuk voor stuk aan het openbaar groen grenzen.

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.