Kemper

Spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo heeft weliswaar een mooie naam, maar is wel een flessenhals in de verkeersstroom tussen Venlo-zuid en het centrum van de stad. Maar daar komt verandering in, want er komt een onderdoorgang. Die moet voor een betere doorstroming zorgen en voor meer veiligheid. Kemper Beton leverde keerwanden voor een tijdelijk fiets- en voetpad.

,,Je hoeft Kemper maar te bellen en de keerwanden staan al op de vrachtwagen”, zegt hoofduitvoerder Roel Detische van Dura Vermeer. ,,Dat is hartstikke makkelijk.” Dura Vermeer maakt het gebied bouwrijp, zodat hoofdaannemer Mobilis de tunnel kan aanleggen. ,,Daarna komen wij weer in beeld voor het leggen van asfalt en de inrichting van de omgeving”, zegt Detische.

 

Razendsnel

Kemper Beton leverde keerwanden die over een lengte van bijna honderd meter zijn geplaatst. De wanden hebben een hoogte van 150 centimeter. ,,De levering en plaatsing gingen razendsnel. In twee uur tijd stonden ze er allemaal. De wanden keren grond, waardoor er ruimte komt voor het tijdelijke fiets- en voetpad dat om de bouwplaats heen loopt.” Als de onderdoorgang in 2025 is opgeleverd, dan verdwijnt het tijdelijke pad weer.

Op dit moment zijn er vrijwel elke dag opstoppingen en oponthoud rondom de Vierpaardjes. De overgang is een van de twee toegangsroutes tot de Venlose binnenstad. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de spoorwegovergang aangemerkt als onveilig. Dit omdat er veel verkeer is en er vier sporen gekruist worden.

Veiligheid

De vervanging door een onderdoorgang stond al jarenlang op de agenda en Venlo is blij dat het nu eindelijk gebeurt. Straks rijden snelverkeer, fietsers en voetgangers gescheiden van elkaar onder het spoor door.

Vier paardjes guliksebaan

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.