Kemper

In opdracht van Heijmans Infra B.V. Assetmanagement Schiphol heeft Kemper in samenwerking met Voets Gewapende Grondconstructies en GB Legwerk een gronddepot op Schiphol gerealiseerd. Het betreft een zeer groot project van 1500 meter keerwanden met een hoogte van maar liefst 4 meter.

Uit onderzoek was naar voren gekomen dat er op de projectlocatie een zeer slecht draagkrachtige ondergrond aanwezig was, waardoor grote verzakkingen van de keerwanden werden verwacht. Om een stabiele constructie te realiseren, is er met Voets Gewapende Grondconstructies en ingenieursbureau Huesker een gezamenlijk ontwerp gemaakt; van berekening tot realisatie. De keerwanden zijn bovenop een matras van geogrids, een gewapende grondconstructie, geplaatst. Voor een hogere stabiliteit van de wanden zijn ook bovenop en achter de voet geogrids aangebracht.

Hoge_keerwanden_Kemper_Heijmans__martinekrekelaar_7

Na opdrachtverlening heeft Kemper alle zeilen bij moeten zetten om de gewenste planning van deze grote opdracht te halen. Naast dat de wanden in onze keerwandenfabriek in Tilburg zijn geproduceerd, hebben we ook op onze BTE-locatie in Dodewaard enkele keerwanden geproduceerd. GB Legwerk heeft de montage van de elementen verzorgd. Om het project succesvol te laten verlopen, had Kemper op verzoek van Heijmans een coördinerende rol bij dit project. 

Kemper is er trots op aan zo’n mooie opdracht meegewerkt te hebben en dat deze naar ieders tevredenheid is uitgevoerd.


Foto's beschikbaar gesteld door: Heijmans (©martinekrekelaar).

Hoge_keerwanden_Kemper_Heijmans__martinekrekelaar_6

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.