Kemper
Om de natuur te versterken, worden drie natuurbruggen aangelegd in de gemeente Bloemendaal. De bruggen verbinden samen meer dan 7.000 hectare natuurgebied. De natuurbruggen moeten er voor zorgen dat er zo min mogelijk versnippering van het natuurgebied optreedt. Naast dieren zoals reeën, zandhagedissen en vlinders, hebben ook plantensoorten voordeel van de natuurbrug.
 
Omdat de Zeeweg een unieke ligging heeft en de wens van Bloemendaal ''een bijzondere oplossing voor de natuurbrug'' was, is een hoge eis gesteld aan de beeldkwaliteit van de brug. De brug moet goed bij het landschap rondom de Zeeweg passen. Dat was het belangrijkste beoordelingscriterium (EMVI) bij de selectie van de aannemer. Het ontwerp van Ballast Nedam / wUrck werd als beste beoordeeld en kreeg de opdracht voor de bouw van de Zeepoort van de provincie Noord-Holland.
Bloemendaal_Natuurbrug_Zeepoort_2_1

Kemper leverde de keerwanden voor de natuurbrug Zeepoort. Deze keerwanden dienen voor het opvangen van hoogteverschil op het brugdek. Daarnaast is er een hekwerk op de brug gemonteerd, om veiligheid te waarborgen. Door speciale aanpassingen in de wand volgt het tracé exact de boog van het brugdek. Ook zijn er een aantal sparingen in de keerwanden geplaatst welke benodigd zijn voor de migratie van kleine dieren tussen de verschillende zones op de brug. Dit maatwerk heeft, naast de strenge eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en milieuklassen, geresulteerd in een mooi eindresultaat.

Bloemendaal_Natuurbrug_Zeepoort_1

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.