Kemper

Op 12 april jl. arriveerden de twee reuzenpanda's Xing Ya & Wu Wen na een lange reis in hun nieuwe verblijf Pandasia in Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Het nieuwe verblijf van de twee reuzenpanda's werd in januari goedgekeurd door een Chinese delegatie van pandadeskundigen.

Kemper levert omheining pandaverblijf

Kemper heeft voor dit project een aanvraag van bouwbedrijf Wessels Rijssen gekregen, om aan de hand van een schets met een voorstel voor de omheining van het pandaverblijf te komen. Vooral in dierentuinen en –parken zijn de vereisten voor afscheiding hoog. Deze moet er natuurlijk mooi uitzien, maar ook voorkomen dat de dieren uit hun leefgebied kunnen ontsnappen.

Keerwanden_Pandasia_3_1
Het voorstel van Kemper werd goedgekeurd, en zo mocht Kemper voor dit pandaverblijf keerwanden van drie meter hoog, met een verbrede bovenrand, leveren. Op deze bovenrand werd een stalen hekwerk in bamboe-look bevestigd. Voor de toegang van het buitenverblijf leverde Kemper keerwanden van 5,5 meter hoog.

 
Volgens de directeur van de Chinese Wildlife Association krijgen de reuzenpanda's in Nederland ''het mooiste pandaverblijf dat hij tot nu toe heeft gezien.'' Hier heeft Kemper aan bijgedragen!

 
Pandasia bezoeken

De reuzenpanda’s blijven nu eerst enkele weken in quarantaine voordat zij, na de officiële opening van Pandasia, te zien zullen zijn voor bezoekers van Ouwehands Dierenpark. De exacte datum van de officiële opening is nog niet bekend.
Keerwanden_Pandasia_1

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.