Kemper

Keerwanden van Kemper Beton vormen een wand bij een waterstoftankstation in Oude Tonge. Dit tankstation levert waterstof, maar ook andere duurzame brandstoffen en schone energie. Ze zijn daar in de zomer van 2023 geplaatst rondom laadstations van onder andere LNG (vloeibaar aardgas).

,,Wij hebben daar in opdracht van aannemer Mourik 19 keerwanden van 3,50 bij 2 meter geplaatst”, zegt eigenaar Gerard Bronkhorst van GB Legwerk. ,,Aan de ene zijde staan er 9 en andere kant 10. Daartussen kunnen de vrachtwagens tanken.”

Kemper Beton heeft al een aantal jaren een goede samenwerking met GB Legwerk. Er zijn al diverse grote en kleine projecten gerealiseerd. Daarbij is gebruik gemaakt van keerwanden in verschillende groottes. Ook waren er verscheidene maatwerkprojecten.

Tevreden

Bronkhorst is tevreden met de kwaliteit van de keerwanden en het contact met Kemper Beton. ,,Ik doe al heel lang zaken met Kemper en ben altijd tevreden. Ook nu zijn de ervaringen weer prima. Het ging allemaal vlotjes.”

Er komen steeds meer tankstations voor LNG. Sinds 2018 is het aantal in Europa verviervoudigd. In dit tempo zijn er 750 tankstations in 2025. In 2030 zijn er naar schatting meer dan 2000 in heel Europa. In Nederland zijn er op dit moment rond de dertig en dat worden er de komende jaren meer.

De toename is het resultaat van de ondersteuning door de EU en landelijke overheden. Die zien LNG en Bio-LNG als een effectief middel om de CO2-uitstoot in de logistiek en transportsector omlaag te krijgen.

 

Tankstation Oude Tonge - IMG_0066

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.