Kemper

Keerwanden van Kemper Beton maken perceel bedrijventerrein in Haps groter 

Over een lengte van 307 meter vormen de keerwanden van Kemper Beton sinds kort de afscheiding tussen een van de laatste uit te geven percelen op bedrijvenpark Laarakker in Haps en een afwateringsloot. De keerwanden zijn op drie plaatsen onderbroken in verband met inritconstructies.

In het gebied treft Regionaal Bedrijvenpark Laarakker (RBL) de ontwikkelingsmaatschappij van de gemeente Land van Cuijk, voorbereidingen op het bouwrijp maken van de grond. Waarschijnlijk komt op die plek rond 2025 een fabriek in incontinentiemateriaal.

Het werk werd uitgevoerd door aannemer Infrascoop uit Cuijk, sinds 1 januari 2023 onderdeel van Ploegam uit Oss. Uitvoerder Erwin Holl: ,,Door aan de rand van het perceel die grenst aan de greppel te werken met keerwanden, wordt het perceel groter. Anders zit je met een aflopend talud. De keerwanden die gebruikt zijn hebben een hoogte van 1,5 meter en zijn 4 meter lang.”

Keerwanden | Haps Laarakker

,,De levering en de plaatsing zijn goed verlopen”, vervolgt Holl. ,,Tegen de keerwanden zijn aan de zichtzijde, aan de waterkant, schanskorven gemonteerd. Die zijn gevuld met zwarte Ardenner breuksteen. Daardoor kijk je vanaf de openbare weg niet tegen het beton aan. Dat is op andere plekken op het bedrijventerrein ook zo gedaan om eenheid en een luxere uitstraling te krijgen.”

Bedrijvenpark Laarakker ligt aan de snelweg A73 bij Cuijk, dichtbij spoor, water, vliegveld Weeze en niet zo ver van het Ruhrgebied in Duitsland. Het totale terrein heeft een uit te geven oppervlak van in totaal zo’n 66 hectare.

Op het bedrijventerrein zijn verschillende ondernemingen gevestigd, zoals Danone Nutricia. Die heeft daar een fabriek waarin het babyvoeding produceert voor meer dan tachtig landen. Logistieke dienstverlener Nabuurs Groep heeft op Laarakker de hoofdvestiging. Op een kavel van 7000 vierkante meter is Kremers Metaalhandel gevestigd en sinds 2013 staat de brandweerkazerne van de brandweer van Haps op het bedrijvenpark.

Keerwanden | Haps Laarakker

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.