Kemper

Deze twee deelplannen maken deel uit van Overmaas, dat is een pilotproject van de gemeente Rotterdam om ruimte te geven aan het bouwen voor particulieren die zich collectief georganiseerd hebben.

Voor de inrichting van het binnenterrein is inspiratie opgedaan bij Historische Overtuin. Veel landgoederen hadden vroeger een extra tuin aan de overzijde van de weg. In dit plan is een hedendaagse variant bedacht met een collectieve tuin in het hart van het plan. Daarnaast hebben alle woningen ook een eigen buitenruimte.

Keerwanden_Kemper_Rotterdam_2020-10_1

Rond de Overtuin en het half verdiept gelegen parkeerplein zijn vier verschillende plekken te onderscheiden met elk een eigen karakteristiek. Voor elke plek is een specifiek woningtype ontworpen.

Om alle hoogteverschillen tussen de verschillende onderdelen op te vangen, heeft Kemper in opdracht van Alex Helmer B.V. uit Breda keerwanden met verschillende hoogtes geleverd. De keerwanden passen heel goed in het totale plan en er is een fijne en veilige woonomgeving voor de bewoners gerealiseerd.

Keerwanden_Kemper_Rotterdam_2020-7

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.