Kemper

Een goede prijs, snel reageren en vlot leveren. Dat zijn de redenen dat Kessels Wegenbouw en Bestratingen BV uit Weert vaak bij Kemper Beton uitkomt als het gaat om de levering van elementen, aldus projectleider Jarno Ooteman.

Kemper Beton leverde dan ook bij de herinrichting van het binnenterrein van het Venlose ziekenhuis VieCuri, in het najaar van 2022. ,,De aanleiding voor die herinrichting was de bouw van een nieuw dialysecentrum”, zegt Ooteman van Kessels. ,,Daarbij moest een parkeerplaats worden aangelegd en ook de aangrenzende binnentuin van het ziekenhuis opnieuw worden ingericht.”

Kessels werkte bij de klus als onderaannemer voor hovenier Herman Vaessen uit Maasbree. ,,Meestal schakelen we hem in voor het groen, nu was het een keer andersom.” Het ontwerp voor de groene binnenzone van het Venlose hospitaal kwam van Donker Groen. 

Hoogteverschillen

Ooteman: ,,Het was een vrij vlakke binnentuin die wat speelser ingericht moest worden met hoogteverschillen. Daarvoor hadden we speciale elementen nodig om dat te kunnen creëren. Ik ben met de wensen naar Kemper Beton gegaan om te overleggen. De elementen moesten speciaal worden ontworpen, we wilden afgeschuinde kanten hebben. Zij zijn daar toen mee aan de slag gegaan.”

Het gaat om ongeveer 70 betonnen elementen met een breedte van 1 tot 4 meter en een hoogte van maximaal 1 meter. Die zijn op verschillende plekken in de binnentuin neergezet en zorgen zo voor een levendig uiterlijk. ,,En straks helemaal als het groen is aangebracht.” De totale grootte van parkeerterrein en binnentuin is zo’n 2000 vierkante meter.

1Kemper Beton B.V. Venlo, VieCure (13) (1)

Soepel 

Het was volgens projectleider Ooteman van Kessels wel even puzzelen om de juiste elementen op de bedoelde plek te krijgen. ,,Maar Kemper had ze genummerd, zodat er met de plattegrond in de hand gekeken kon worden welk element waar moest komen. En dat ging vrij soepel.”

1Kemper Beton B.V. Venlo, VieCure (1) (1)

Projectfoto's

Heeft u vragen?

Vul onderstaand formulier in om uw vraag te stellen.