Kemper
12 juli 2022

Zeg wat je doet, doe wat je zegt; moeilijker is het niet

Project Blijdorp

Van oorsprong een familiebedrijf met een Rotterdams hart. Sinds de zeventiger jaren gevestigd in Vlaardingen, maar nog steeds met die geweldige directheid en nuchterheid die onze havenstad zo typeert: Blijdorp BV; al meer dan 50 jaar experts in grondbewerking. Ronald Ram is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor de tak groenvoorziening. Vanuit die hoedanigheid werkt hij regelmatig samen met Kemper. Zoals bijvoorbeeld voor het project Prinsenbos, een recreatiegebied in Naaldwijk, waar Kemper zwaluwwanden leverde aan Blijdorp BV.

‘Ik ken Kemper en BTE al jaren; niet alleen van de zwaluwwanden maar zeker ook van de L-wanden en we hebben ook in projecten met de Stelcon©-platen van De Meteoor gewerkt. Ook voor andere grotere betonproducten weten we ze te vinden’, opent Ronald het gesprek’.

Korte klappen 

Over de samenwerking met Kemper is Ronald helder: ‘Kijk, Blijdorp BV staat voor ‘korte klappen’, wanneer we bellen, bellen we niet voor een bak koffie. We bellen gericht en we hebben dan een duidelijke opdracht. Bij Kemper staan ze er ook zo in. Gewoon actie en doen wat je belooft; we moeten daarin op elkaar kunnen vertrouwen’. Ronald lacht: ‘Ik ben een man van tegeltjes aan de muur: ‘zeg wat je doet, doe wat je zegt’ is één van mijn favorieten. Bij Kemper snappen ze dat. En dat werkt wel zo prettig’.

Prinsenbos 

Project Prinsenbos is daar een goed voorbeeld van. ‘Voor dit recreatiegebied in Naaldwijk hadden we zwaluwwanden nodig. We hebben op deze voormalige NAM-locatie een watergang gegraven en een open verbinding met het water tot stand gebracht. Vanwege de gebiedsinrichting en het effect op flora en fauna is er voor zwaluwwanden gekozen. We hebben deze wanden bij Kemper ondergebracht; dat stond voor mij al vast. We hebben een goede relatie, weten we aan elkaar hebben en dan is verder zoeken niet nodig, toch? We bellen, er komt een offerte, de opdracht valt, we overleggen over de logistiek, er wordt geleverd en het project kan worden afgerond. Moeilijker is het niet en zowel wij als Kemper maken het dan ook niet lastiger dan nodig’.Zwaluwwanden Blijdorp-Kemper 2022 (3)

Het contact is goed

Ronald Ram is een nuchter mens. ‘Wat kan ik er verder van zeggen? Kwaliteit wint altijd en ik ben ervan overtuigd dat een goede relatie (óók of misschien wel juist in de wereld van de aannemerij) de voorwaarde is voor een goed eindresultaat. Bij Kemper vind ik allebei. Zo simpel is het’.