Kemper
17 januari 2022

Waarom je beter kunt kiezen voor duurzamer CSC beton

Kemper Beton B.V.  - CSC beton

Stel: je hebt de keuze tussen een keerwand van standaard beton en één van duurzaam CSC beton, en je moet binnen drie seconden beslissen. Wat kies je dan? Drie, twee, één… natuurlijk die duurzame variant. In dit artikel leggen we uit waar je voor gekozen hebt en waarom dit de beste optie is.

CSC in CSC beton staat voor Concrete Sustainability Council. Betonproducenten krijgen een CSC-certificaat als bewijs dat we ze op een duurzame en verantwoorde manier produceren.

Draag je steentje bij

We willen met de CSC-certificering laten zien dat we de negatieve effecten van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu zoveel mogelijk beperken én dat we actief werken aan verbeteringen. Zo dragen we ons steentje bij aan een beter klimaat. We hopen dat je ons voorbeeld wil volgen, want nu kúnnen we er nog wat aan doen. Bovendien: de markt vraagt steeds vaker om duurzame producten, zoals CSC beton. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het eindproduct, maar ook naar het proces. Aan alle producten van Kemper Beton hangt zo’n belangrijk label.

CSC beton 'goud'

Er zijn vier niveaus van CSC-certificering: brons, zilver, goud en platina. Wij hebben goud binnengehaald. Deze hoge score hebben we te danken aan een aantal zaken. Het is allereerst essentieel dat de grondstoffen die we gebruiken van goede afkomst zijn. Daarnaast zijn onze bedrijfsprocessen veilig en op orde, wordt restbeton circulair gebruikt en zijn onze verbruiken inzichtelijk. Detail daarbij: we gebruiken groene stroom, rijden we steeds meer in elektrische auto's en gebruiken we steeds vaker elektrische heftrucks. 

We hebben de afgelopen jaren al flinke stappen gezet, maar we leggen de lat steeds wat hoger. Eén van onze zusterondernemingen uit de BTE Groep heeft zelfs al platina gehaald, omdat hun zand- en grindleveranciers eveneens met goud zijn gecertificeerd. Wellicht liggen hier voor ons dus ook nog mogelijkheden.

Kortom 

Met kiezen voor CSC beton, kies je dus voor een betere wereld. Daarnaast werk je toe naar een gezonder bedrijf, want opdrachtgevers geven vaker opdrachten uit aan ondernemingen die CSC-gecertificeerde producten gebruiken. Ook niet onbelangrijk: de verduurzaming zorgt voor een groener en positiever imago. Drie, twee, één… kies je nu zonder twijfel voor CSC beton?

Wil je een afspraak inplannen?

Wil je meer weten over CSC beton? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten adviseren je graag. 

Afspraak plannen