Kemper
2 juli 2024

Tevredenheid over keerwanden van Kemper Beton voor afvalbrengstation in Alkmaar

De mannen van AW Infrabouw B.V. die de keerwanden van Kemper Beton moesten plaatsen voor het nieuwe afvalbrengstation in Alkmaar, konden dankzij een strakke planning en geoliede voorbereiding lekker doorwerken.

‘‘We hadden afgesproken dat er twee wagens per dag zouden komen om de keerwanden af te leveren. Dat leek onze jongens in eerste instantie best veel”, zegt uitvoerder Michael van der Meer van AW Infrabouw B.V. ‘‘Maar het ging zo gesmeerd en vlot dat ze vroeg in de middag al klaar waren met zetten en vroegen om meer.”

Razendsnel

Dat was een verdienste van beide partijen. ‘‘Door de goede voorbereiding van AW Infrabouw en de perfect getimede leveranties van Kemper is op deze manier 300 meter keerwanden gezet in vier dagen tijd. Het ging razendsnel”, zegt Van der Meer. De keerwanden zijn een belangrijk onderdeel van de 26 opstelplaatsen voor auto’s en busjes van particulieren die er hun afval komen brengen.

Kemper heeft meegedacht met het ontwerp van het afvalbrengstation dat aan de Diamantweg in Alkmaar gebouwd wordt. Accountmanager Anco Trip van Kemper: ‘‘Er lag een ontwerp waarvoor heel veel maatwerk nodig was, dat maakt het duur. Daarom hebben wij een gestandaardiseerd ontwerp gemaakt waarvoor we standaard keerwanden en hoeken konden leveren. Zo konden we ook tot een scherpe prijs komen. Men was er heel tevreden mee.” Alkmaar HVC 3

De opdrachtgever is HVC, een duurzaam energie- en afvalbedrijf van 52 gemeenten en 8 waterschappen. De kerntaken zijn het ondersteunen van de aandeelhoudende gemeenten en waterschappen bij de transitie ‘aardgasvrij’ en de verduurzaming van het afvalbeheer. Op die manier zetten de aandeelhouders samen stappen naar minder CO2-uitstoot.

Meedenken en afspraken nakomen

Uitvoerder Van der Meer: ‘‘De ervaringen met Kemper zijn perfect. Ze denken goed mee, kijken wat de mogelijkheden zijn en ze komen hun afspraken na. Zo konden we het in vier dagen doen.”  Alkmaar HVC 5

Op dit moment is AW Infrabouw bezig met het bestraten van het terrein rond de containers en voor de opstelplaatsen van auto’s en busjes. Daarbij worden circulaire bestratingsmaterialen gebruikt. Na de bouwvak van 2024 komt er nog een circulair gebouw, onder andere voor het inleveren voor klein chemisch afval.

De materialen voor dat gebouw zijn onder andere afkomstig uit een pand dat op het huidige afvalbrengstation staat. Naar verwachting kan het nieuwe, drie keer zo grote, afvalbrengstation in Alkmaar eind dit jaar in gebruik genomen worden.