Kemper
26 september 2022

Succesvol samenwerken gaat over mensen; niet over prijs

Succesvol samenwerken

Al jaren actief in de branche; niet alleen zelf als professional maar ook het bedrijf waar ze beiden werkzaam zijn: Robert van den Hoogen en Frank Kruts van Den Ouden Infra. De onderneming legt zich toe op een duurzame en integrale inrichting van de openbare ruimte. Robert is als Projectcoördinator verbonden aan het bedrijf en zorgt o.a. voor de projectvoorbereiding en inkoop van projecten. Frank heeft als Projectleider voornamelijk het verloop van de Limburgse projecten onder zijn hoede. Beide mannen werken regelmatig samen met Kemper.

‘En naar volle tevredenheid’, start een enthousiaste Frank Kruts het gesprek. ‘Ik val maar meteen met de deur in huis: als we met keerwanden te maken krijgen, dan bellen we Kemper’. Robert knikt: ‘De kwaliteit van de producten is heel erg goed. Dat is iets waar we echt nooit aan hoeven te twijfelen. En prijstechnisch zit het ook snor bij Kemper’.

Persoonlijk contact

Toch zijn kwaliteit en prijs niet de enige pluspunten volgens Robert en Frank. Beide professionals zijn ook zeer te spreken over de korte lijnen naar én binnen Kemper. Frank zegt hierover: ‘Bij Kemper heb je niet alleen contact met een (vast) aanspreekpunt; jouw contactpersoon weet ook nog eens van de hoed en de rand. Je communiceert met een persoon en niet met een afdeling of -erger- een functionele mailbox’. Robert vult zijn collega aan: ‘Dat persoonlijke contact zorgt ervoor dat je echt samen aan een project werkt. De korte lijnen bevorderen het meedenken en dat bevordert weer een soepel en prettig verloop van een project. Die typische werkwijze van Kemper past goed bij Den Ouden, want wij werken op dezelfde manier. Ik denk dat dit een cruciaal onderdeel van ons succes is’.

Den Ouden

En succesvol is Den Ouden! Het familiebedrijf is opgericht in 1948. Anno 2022 kent Den Ouden meerdere disciplines, waaronder infrastructurele-, gezonde bodem- en circulaire bio-based producten en diensten. De onderneming opereert zowel binnen als buiten de landsgrenzen. Inmiddels staat de derde generatie Den Ouden – in de vorm van zeven neven- aan het roer en biedt de onderneming werk aan meer dan 300 medewerkers.

De gevangenis in Brussel

Robert memoreert een bijzonder project waar Den Ouden met Kemper aan werkte: de bouw van de gevangenis in Brussel. ‘Een mooi project waar we veel onderling contact gehad hebben. Kemper kwam bijvoorbeeld niet alleen met de offerte, maar ook met een heldere uitleg van de tekeningen en de geoffreerde producten. Gewoon, hier op kantoor. Direct overleg en daar waar aanpassingen nodig waren, volgde snel actie. Staaltje van prettig en efficiënt werken, noem ik dat!’

Kampershoek in Weert

Ook Frank heeft een project waar hij de Kemper- en Den Ouden manier van werken in terugziet: Kampershoek in Weert; de bouw van een duurzaam bedrijventerrein dat ruimte biedt aan moderne industriële, logistieke en technische ondernemingen. ‘Dat was echt een super samenwerking waarbij gedacht werd in oplossingen. Kemper ziet mogelijkheden en denkt mee. En dat wordt door Den Ouden gewaardeerd, nu en in de toekomst’.

Ontzorgen van opdrachtgevers

Die toekomst ziet er volgens Frank en Robert goed uit. ‘Eerlijk is eerlijk: onze branche is er eentje van hollen of stilstaan. En de huidige tijd kenmerkt zich door personeels- en kennistekorten bij onze opdrachtgevers. Meer dan ooit is het belangrijk dat we als Den Ouden voorop moeten lopen om onze opdrachtgevers te ontzorgen. Dat kunnen we blijven doen door gebruik te maken van onze kennis en expertise én die van onze partners. Partners zoals de mensen binnen Kemper. Daar gaan we voor’, aldus Robert.