Kemper
12 april 2022

Referentie GBN Groep: “Een enthousiaste club met kennis van zaken”

Referentie GBN Groep

GBN Groep: kunnen jullie ongeveer een kilometer aan keerwanden van vier meter hoog leveren en monteren? Wij: ja, natuurlijk. GBN opnieuw: lukt dit ook in drie weken tijd? Wij weer: daar zorgen we voor. “Het is uiteindelijk precies gegaan zoals we het bedacht hadden”, aldus GBN-directeur Eric van Roekel over de samenwerking.

Download de referentie

Het Utrechtse GBN werkt aan het circulair maken van materialen. Dit doen ze voor beton, spoorballast, funderingsmateriaal en verschillende soorten grond. “En sinds 2020 voor kunstgras”, vult Eric aan. “We hebben de allereerste verwerkingsfabriek gebouwd in Amsterdam, waar Kempers betonnen keerwanden dienstdoen als erfafscheiding. Ook verdelen ze de opslagvakken.”

Blokken stapelen of keerwanden plaatsen?

Tijdens de bouw van die fabriek kwam bij GBN het onderdeel ‘omheining’ ter sprake. Volgens Eric waren er toen twee opties: blokken stappelen of keerwanden plaatsen. Ze besloten voor het laatste te gaan. “We hebben enkele leveranciers vergeleken en zijn voor Kemper gegaan. Vanwege de kwaliteit, de prijs en vooral vanwege het feit dat ze invulling konden geven aan onze planning. Gelukkig, want zoveel elementen in zo’n korte tijd leveren én plaatsen: dat kunnen er niet veel.” 

Strakke logistieke planning

Op het moment van de aanvraag had Kemper niet alle betonnen keerwanden op voorraad, maar dankzij het grote mallenbestand konden ze wel snel produceren. De grootste uitdaging lag dan ook niet hier, maar in de logistiek. Een strakke planning moest zorgen voor een constante stroom van betonnen keerwanden, afgestemd op de bouwwerkzaamheden van GBN.

“We hebben de ondergrond zelf stabiel en vlak gemaakt, waardoor Kemper de elementen zo op hun plek kon zetten”, vertelt Eric daarover. “Vervolgens konden wij op onze beurt een vloeistofdichte asfaltlaag aanbrengen. Ja, dit verliep allemaal soepel en volgens afspraak. Ik kijk dan ook tevreden terug op de samenwerking.”

Zoveel elementen in zo’n korte tijd leveren en plaatsen: dat kunnen er niet veel. 

Van vergunning tot berekening

Naast de razendsnelle levering is de GBN-directeur ook te spreken over het voortraject. Eric: “Kemper is een enthousiaste club die snel schakelt én kennis van zaken heeft. Zo hebben ze ons geholpen met de vergunningsaanvraag en ze hebben constructieve berekeningen gemaakt voor het kerend vermogen van de wanden in de opslagvakken. Die moeten natuurlijk wel op hun plek blijven staan.”

Duurzaam ondernemen

Na de bouw van de Amsterdamse verwerkingsfabriek is GBN verdergegaan met het volbrengen van hun duurzame missie: het uitbannen van Earth Overshoot Day. Dat is de jaarlijkse dag waarop we als mensheid meer van de natuur hebben verbruikt dan de aarde in één jaar kan aanmaken. Door minder primaire grondstoffen te gebruiken, valt deze dag dus later in het jaar. In 1970 was Earth Overshoot Day pas op 29 december, maar dit jaar al op 29 juli. GBN bouwt daarom gedreven verder aan een circulaire economie.

“We openen binnenkort weer een nieuwe locatie”, aldus Eric tot besluit. “Waar? Dat kan ik nog niet vertellen. Toevallig is dat we hiervoor een partij keerwanden hebben opgekocht met de naam Kemper erop. Toen hebben we natuurlijk even gecheckt of deze ook echt in Tilburg zijn geproduceerd. Dat bleek zo te zijn, waardoor we in elk geval zeker zijn van topkwaliteit!”

Wil je een afspraak inplannen?

Ben je benieuwd naar wat Kemper Beton voor jou kan betekenen? Plan dan een afspraak in met een van onze adviseurs. 

Afspraak plannen

Deze referentie later nog eens rustig terug lezen? Download de referentie van GBN Groep dan nu via de onderstaande button. 

Download de referentie