Kemper
21 november 2022

Op platen van Kemper Beton genieten van het water in de wijk

Op platen van Kemper Beton

Betonnen platen van Kemper Beton vormen samen een vrolijk slingerende vlonder over het water in de Gasthuiswijk in Leiden. Vanaf de vlonder kunnen wijkbewoners over een lengte van 200 meter van het water genieten.

Het project wordt uitgevoerd door G. van der Ven aannemersbedrijf uit Brakel. “Wij doen vaker zaken met Kemper Beton”, zegt werkvoorbereider Mitchell Bosch. “Dat gaat altijd heel prettig. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed.”

Regenwater

De wijk is op de schop gegaan vanwege de vervanging van de riolering. “De gemeente Leiden heeft als doelstelling het klimaatadaptief inrichten van de wijk. Een groot onderdeel hierbinnen is het opvangen van het hemelwater in de nieuw gegraven watergang. Het water draagt daarnaast bij aan het voorkomen van hittestress. De vlonder heeft een recreatieve functie”, zegt Bosch.

Met de uitvoering van de watergang en vlonderpaden is net voor de zomer van 2022 begonnen. De betonnen platen die op poeren boven het water liggen zijn drie meter lang en veertien centimeter dik, platen die steunen op het zand zijn twee meter lang en tien centimeter dik. De platen liggen op zo’n 60 tot 90 centimeter boven het water, dat ongeveer 75 centimeter diep is.

Kemper Beton B.V. - Leiden, Gasthuiswijk (5)

Vrolijk

Werkvoorbereider Mitchell Bosch is ook in het uitvoeringstraject blij met de keuze voor Kemper Beton. “Het bedrijf is duidelijk, het contact prettig, de communicatie fijn en vrolijk, ze komen afspraken na en denken mee. En natuurlijk is de kwaliteit van de producten goed, dat is uiteindelijk het belangrijkste.”