Kemper
16 december 2020

Nieuwe, maar vertrouwde, locatie voor Kemper

Na veertien jaar weer terug in het pand waar ze ooit begonnen waren: de medewerkers van Kemper Beton in Tilburg betrokken 1 december jl. een kantoor aan de Ledeboerstraat. En hoewel op bekend terrein is ‘nieuw’ misschien toch wel het juiste woord: niets herinnert meer aan de indeling en inrichting uit de jaren negentig. Salesmanager Rob Reijnders vertelt over een bijzondere verhuizing. ‘Sinds 2006 bestaat de huisvesting van Kemper uit ‘tijdelijke’ kantoorunits in de vorm van bouwketen. Dat klinkt misschien wat ‘middelmatig’, maar dat was het zeker niet! De units waren ruim en we konden er goed in werken. Maar door de jaren heen merkten we wel dat de behoefte ontstond aan meer werkplekken en bijvoorbeeld een representatieve presentatieruimte om bezoekers en klanten te ontvangen’.

Schot in de roos
Rob legt uit dat vanaf 2018 onderzocht is op welke wijze er nieuwe huisvesting gerealiseerd kon worden. ‘In 2019 kwam het pand naast ons perceel in beeld. Het pand waar Kemper in gehuisvest was toen het nog onderdeel uitmaakte van de Readymix groep. Dit pand bleek een schot in de roos; het was door de jaren heen aangepast en bleek in de huidige toestand helemaal aan onze basiswensen te voldoen. Op 1 oktober jl. kregen we de sleutel en op 1 december konden we vanuit ons ‘oude-nieuwe’ pand aan de slag’. De indeling van het nieuwe kantoorgebouw zorgt niet alleen voor de zo gewenste extra ruimte, ook de in de kelder aanwezige kantine is een pluspunt. ‘Hier kunnen zowel productie als kantoor gezamenlijk lunchen; dat is natuurlijk hartstikke goed voor de onderlinge verbondenheid. Zodra de coronamaatregelen het toelaten kan er ook met het tafelvoetbalspel en het nieuwe dartbord gespeeld worden; een cadeautje van de personeelsvereniging!’ De afdeling Expeditie heeft volgens Rob een fantastisch mooie plek gekregen. ‘Zij zitten op hoogte en kijken uit over het tasveld. Dat is niet alleen mooi maar vooral ook veilig. Ze hebben goed beeld op wat er allemaal gebeurt en zien de vrachtwagens aan komen rijden en vertrekken’.

Maaiveld
Rob vormt samen met collega’s Frank Remery en Christiaan Bruikman de groep medewerkers die ook in de jaren negentig vanuit dit pand werkte. ‘Maar we herkennen alleen het trappenhuis en de buitenzijde van het pand nog, hoor’, grapt Rob. ‘Voor de rest is dit pand voor ons net zo nieuw als voor de andere medewerkers van Kemper’. Het meest prettige aan de nieuwe locatie vindt Rob de plek van de kantoren. ‘Omdat de kelder deels boven het maaiveld is gebouwd, is de begane grond een soort verdieping geworden. De kantoren zijn gesitueerd op die verdieping en hebben dus allemaal vrij uitzicht’. Ook bijzonder is de aankleding van het pand; hiervoor zijn wanden en borden gebruikt die eerder op beurzen dienst hebben gedaan als reclamemateriaal. ‘Het is leuk om te zien dat ieder kantoor daardoor een eigen Kemper uitstraling heeft gekregen. Daarnaast is het natuurlijk goed dat we de beursborden kunnen hergebruiken. Duurzaamheid heeft immers altijd onze aandacht’.

Eén archiefkast
Die duurzaamheid zien we ook terug in het nieuwe parkeerterrein dat in 2021 aangelegd gaat worden. ‘Eerst worden de voormalige kantoorunits verwijderd, daarna gaan we aan de slag met de parkeerplaatsen. Voor de aanleg maken we gebruik van de waterpasserende platen die we als Kemper zelf produceren. Op de parkeerplaats komen twee laadpalen voor elektrische auto’s’. Voor de salesmanager is echter een ander voorbeeld nog kenmerkender voor de duurzame instelling van Kemper. ‘Het is maar een detail, maar wist je dat we in het nieuwe pand nog maar één archiefkast hebben? En daar staat welgeteld één ordner in. We wilden altijd al digitaler en papierlozer werken; dat hebben we nu maar meteen volledig doorgevoerd. Dit was een mooie gelegenheid.’, aldus een enthousiaste Rob.

nieuwe_kantoor_1 nieuwe_kantoor_2 nieuwe_kantoor_4 nieuwe_kantoor_5