Kemper
26 februari 2024

Medewerkers Kemper bekijken Olifantenvallei in Beekse Bergen

Medewerkers Kemper bekijken Olifantenvallei in Beekse Bergen

Het komt niet zo vaak voor dat medewerkers van Kemper Beton samen te zien krijgen waar hun keerwanden terecht zijn gekomen. Vorige week gebeurde het wel. Zo’n 25 mensen van zowel productie als kantoor van Kemper Beton in Tilburg trokken naar Safaripark Beekse Bergen voor een uitgebreid bezoek.

‘’We hebben daar zoveel keerwanden geleverd. Als ze er niet zouden zijn, zou het hele park zo’n beetje in elkaar storten”, zegt medewerker commercie Brenda van Roij met een knipoog. Een grapje met een feitelijke ondertoon, want Kemper leverde wanden voor zowel de nieuwe Olifantenvallei als het giraffen- en stokstaartjesverblijf.

Het uitje werd georganiseerd door de personeelsvereniging van Kemper, waarbij Judith van Beek en Rob Reijnders een belangrijke rol speelden. Rob was de contactpersoon van de aannemer die zorgde voor de herinrichting van het bekende safaripark.

Beekse Bergen (50)

Achter de schermen

‘’Rob had een mooie rondleiding geregeld langs de plaatsen waar onze keerwanden zijn toegepast”, zegt Brenda. ‘’Die werd verzorgd door een medewerker van de Beekse Bergen. Het was heel leuk om zo een kijkje achter de schermen te kunnen nemen en over de dieren te horen.” Wat ze ook mooi vindt is de brede vertegenwoordiging die meeging met het uitje. ‘’Zowel productie als commercie waren er. Goed om samen te doen.”

Ook Bernie de Laure, teamleider van de technische dienst van Kemper Beton is positief. ‘’Het was alweer even geleden dat we met het personeel een uitje hadden. Het is goed dat het weer is opgepakt”, zegt hij. ‘’Ook leuk om te zien hoe het is geworden.”

De Olifantenvallei in de Beekse Bergen is flink uitgebreid. De savanne is met veel respect voor de bestaande bomen ingericht, maar ook met oog op het comfort van de olifanten die er leven. Zo zijn er een waterpartij en zogenaamde luwtewallen waar ze beschutting kunnen vinden. Er zijn niet alleen olifanten aanwezig, er zijn ook exemplaren van het antilopensoort sitatoenga en een groep Defassa waterbokken. Die bokken zijn nieuw in het safaripark.

Lichtsafari

Na de rondleiding door de Olifantenvallei, werd het gezelschap van Kemper met een speciale safaribus naar de plek gereden waar de barbecue klaar stond. ‘’Na het eten zijn we met diezelfde bus naar de lichtsafari gereden. Daar loop je langs verschillende plekken in het park waar met lichten allerlei dieren zijn gemaakt. Heel tof om te doen. Wat mij betreft volgend jaar weer zo’n uitje.” Dat vindt Bernie de Laure ook: ‘’Dit mag wel vaker, ja.”

20231208_184444