Kemper
6 december 2023

L keerwanden van Kemper Beton in Dierentuin Artis

ARTIS, de bekende dierentuin gelegen in hartje Amsterdam, is de oudste dierentuin van Nederland. De dierentuin heeft een grote variatie aan dieren en natuur, dit maakt ARTIS een veelzijdige dierentuin met voor ieder wat bekijks. 

Kemper Beton heeft keerwanden mogen leveren aan het leeuwenverblijf, wat inmiddels een heuvelachtige savanne is geworden. Het verblijf is ruim tien keer zo groot als het voormalige leeuwenverblijf en ontworpen met meer zand en water oevers. De keerwanden met afmetingen tussen de 1.25 meter en 4 meter fungeren als afscheiding tussen de leeuwen, de waterval en de bezoekers in het park.   

Om dit project af te ronden was flexibel handelen van belang, doordat de dierentuin in de binnenstad van Amsterdam ligt en er bepaalde toegangsregels gelden. De bouwplaats kon niet zomaar bereikt worden, hier waren verschillende transportregels en vergunningen voor nodig. Kemper Beton heeft meegedacht en samen zijn we tot een oplossingen gekomen.

"Goede partij, waarbij de mensen zeer betrokken zijn in de offertefase en ook zeker betrokken en flexibel in de opleveringsfase. Samen de uitdaging beet gepakt en niet meer losgelaten. Dit was ook nodig en erg prettig!"

- Rob Scholten, Werkvoorbereider De Enk Groen en Golf B.V. 

Projectinformatie 

Project Leeuwenbedrijf in dierentuin ARTIS te Amsterdam
Uitvoerende partij De Enk Groen & Golf B.V. 
Materialen Keerwanden met een gebezemde structuur. 
Bijzonderheden Transport regels en vergunningen voor het bereiken van de bouwlocatie. 

 

Foto's L keerwanden in Artis 

Rondje langs de dieren- en recreatieparken 

In onze inspiratiegids leer je meer hoe prefab keerwanden worden ingezet in dieren- en recreatieparken, waaronder BillyBird Park, Toverland, ARTIS en Safaripark de Beekse Bergen. Download de gids en laat je inspireren door de veelzijdigheid van prefab keerwanden! 

Download de inspiratiegids