Kemper
6 december 2023

De keerwanden van Kemper Beton ingezet als gracht in Safaripark Beekse Bergen

Keerwanden bij de Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is het grootste wildlife park van Europa, gelegen in Hilvarenbeek. Er zijn ongeveer 100 verschillende diersoorten woonachtig in het safaripark en je kunt met je eigen auto op safari door het park om wilde dieren te ontdekken. 

Kemper Beton werkt al ruim 15 jaar lang samen met Libéma, de organisatie achter verschillende dierentuinen en attractieparken, waaronder Safaripark Beekse Bergen. Er zijn al verschillende dierenverblijven in het safaripark waar de keerwanden van Kemper Beton zijn toegepast. 

De eerste projecten waren de verblijven van de giraffen, de wilde honden en de puntlipneushoorns, recentelijk zijn de keerwanden geleverd voor de olifantenvallei. De olifantenvallei is een uitbreiding op de bestaande olifantenverblijf. Zo is het park toekomstproof voor de groeiende kudde. 

Kemper Beton heeft meer dan 800 meter aan keerwanden geleverd voor de olifantenvallei. Hiervan was ruim 200 meter een speciale keerwand met hoekverdraaiingen of maatwerk keerwanden. De keerwanden zijn ingezet om de gracht te keren tussen de dieren en de bezoekers van het park, maar ook om de olifanten en de hyena's middels een gracht van elkaar te scheiden. 

"We werken al jaren fijn samen met Kemper: hun keerwanden zijn een wezenljik onderdeel van duurzame oplossingen in grondwerk en de safaribeleving in ons park. De technische vertaling van ontwerp naar uitvoering wordt door Kemper mee opgepakt, goed uitgewerkt, gevisualiseerd en waar nodig van maatwerk voorzien. Snel schakelen en inspelen op onverwachte omstandigheden zijn daarnaast grote pluspunten."

- Rick Merkx, Ontwerper Libéma

Projectinformatie 

Project Olifantenvallei in Safaripark Beekse Bergen te Hilvarenbeek
Uitvoerende partij Huijbregts Infra B.V.
Materialen Keerwanden met een gebezemde structuur.
Bijzonderheden Het project had een strakke planning en is binnen 6 maanden opgeleverd.

 

Rondje langs de dieren- en recreatieparken 

In onze inspiratiegids leer je meer hoe prefab keerwanden worden ingezet in dieren- en recreatieparken, waaronder BillyBird Park, Toverland, ARTIS en Safaripark de Beekse Bergen. Download de gids en laat je inspireren door de veelzijdigheid van prefab keerwanden! 

Download de inspiratiegids