Kemper
4 mei 2023

Kemper Beton: Een duurzame keuze

Kemper Beton: Een duurzame keuze

Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk onderwerp voor veel bedrijven en consumenten. Ook in de betonindustrie wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot. Kemper Beton loopt hierin voorop en biedt klanten een duurzame oplossing voor hun keerwandprojecten.

Bewustwording begint bij Kemper Beton al bij het ontwerp van de keerwanden. Zo zijn de keerwanden slimmer en slanker ontworpen dit doen we al sinds de jaren ’90 toen onze gebezemde wand opnieuw ontworpen werd, en er minder grondstoffen benodigd waren voor dezelfde toepassing.

De beste oplossing

Daarnaast gaat Kemper Beton actief met de klant op zoek naar de beste oplossing voor het project. Kemper Beton richt zich daarbij op een zo laag mogelijk gebruik van grondstoffen en het optimaal toepassen van duurzame recepten, waarbij zij gebruik maken van secundaire materialen en alternatieve bindmiddelen. Dit alles uiteraard met inachtneming van de projectspecificaties.

Duurzame productieprocessen

Kemper Beton is trots op haar duurzame productieprocessen en maakt al jaren gebruik van alternatieve bindmiddelen zoals CEM III/A. Hierdoor zijn de Kemper keerwanden niet alleen duurzaam, maar ook van hoogwaardige kwaliteit. Bij Kemper Beton staat het reductie percentage aan CO2 niet centraal, aangezien dit afhangt van wat de referentie waarde is, maar juist de daadwerkelijke CO2 footprint van haar producten en deze wordt constant verbeterd.

Naast een duurzame oplossing, ook een betrouwbare partner 

Met Kemper Beton kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, maar ook voor een betrouwbare partner die actief met u meedenkt en zoekt naar de beste oplossing voor uw project. Bewustwording, efficiëntie en duurzaamheid staan centraal bij Kemper Beton. Kies daarom voor Kemper Beton voor uw keerwandprojecten en draag bij aan een duurzamere toekomst!

Benieuwd wat Kemper Beton voor jou kan betekenen? 

Heeft u een project of uitdaging op het gebied van duurzaamheid,  neem contact op met onze afdeling verkoop en wij gaan graag de uitdaging met u aan met ons team van specialisten op het gebied van duurzaamheid en productontwikkeling.