Kemper
29 mei 2020

Kemper 90 jaar

Medio 1930 richtte B.G.C.A. Kemper het bedrijf Kemper Beton op te IJsselmonde. Het allereerste begin gaat zelfs terug naar 1823. In die tijd werden voornamelijk trottoirtegels geproduceerd maar vooral ook gelegd.

Rondom de Tweede Wereldoorlog is Kemper gestart met het fabriceren van de eerste prefab elementen, welke werden gebruikt voor schuilkelderelementen.

Na de verplaatsing van de productielocatie in de jaren '60 naar Tilburg en diverse overnames in de jaren ‘70 is Kemper zich verder gaan specialiseren in prefab keerwanden. Door automatisering met een uiterst modern carrouselsysteem wordt de productie in keerwanden verveelvoudigd!

Inmiddels opereert Kemper Beton onder de vlag van BTE Nederland B.V. en worden krachten met andere BTE-bedrijven gebundeld. Door de samenvoeging met een BTE-locatie in Tienray, kan Kemper de markt nu nog breder bedienen. Niet alleen voor keerwanden, maar ook voor erfverharding ben je bij Kemper aan het juiste adres. Door deze samenwerking heeft Kemper voor elke terreininrichting de juiste kennis en de juiste producten. Oftewel: terreininrichting op grond van ervaring.