Kemper
6 oktober 2022

Keerwanden van Kemper Beton in attractiepark Toverland

Keerwanden voor Toverland

Zo’n zestig keerwanden tot een hoogte van vier meter van Kemper Beton zitten verstopt in Expedition Zork, de vernieuwde wildwaterbaan van attractiepark Toverland in Sevenum. Mede dankzij de wanden kunnen kinderen en volwassenen op verschillende niveaus het avontuur beleven tijdens een dagje uit in het park.

Huub Tielen van Tielen Advies zocht als bouwbegeleider contact met Kemper Beton voor de keerwanden. "Het bedrijf is voor mij natuurlijk geen onbekende in de betonwereld. Vanaf het eerste contact met Edwin Rooijakkers van de buitendienst was het prettig en goed samenwerken. Goed advies, snel handelen en een goede service", zegt Tielen.

Korte levertijden

Snel handelen was wel nodig, want er was haast met de keerwanden. "Wij wilden een korte levertijd. Eigenlijk direct, haha”, zegt hij. “We hadden eind november het eerste contact en wilden eind januari de levering en dat is ook gelukt.”

Die snelheid was er ook in de communicatie. “Het kwam weleens voor dat ik op vrijdag nog wat vragen over levertijd, tekenwerk of bepaalde mogelijkheden naar Kemper mailde. Dan kreeg ik vaak nog die vrijdag of meteen op maandagochtend al een reactie. Dat werkt prettig.”

Goede afstemming

Verder is hij tevreden over de goede afstemming met de expeditie. “Dat ging rechtstreeks met Edwin Rooijakkers en anders kreeg ik van hem de contactpersoon van de expeditie door.”

Tielen was als bouwbegeleider en adviseur betrokken bij heel wat uitbreidingen of vernieuwingen binnen attractiepark Toverland. “Ik kan mijn weg daar inmiddels wel vinden.” Voor de jongste vernieuwing moest een hoogte van vier meter overbrugd worden.

Er moest vlak tegen een hal een vier meter hoge keerwand komen, op de plek waar de boomstambaan van buiten naar binnen gaat. Elders in het gebied waren ook kleinere keerwanden nodig. Zo werden verschillende niveaus gemaakt waarop speeltoestellen en animaties geplaatst zijn. Tielen: “Het was bij elkaar een behoorlijke klus, die duurde van begin januari tot april 2022. De bouwplaats is op 23 april, aan het begin van het seizoen, opgeleverd.”

Tot slot? Tielen: “Tijdens de montage van enkele keerwanden bleek bij een van de hoekelementen een bevestiging niet juist te zijn, maar dat werd snel opgelost. Dus ook complimenten voor de nazorg.”