Kemper
6 december 2022

Keerwanden Kemper Beton voor veiligheid bezoekers Beekse Bergen en voortbestaan zwarte neushoorn

Keerwanden Kemper Beton voor veiligheid

Zwarte neushoorns zijn zeldzame en prachtige dieren en ze zijn ook nog eens dichtbij te zien. In safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek om precies te zijn. Daar hebben ze sinds kort mede dankzij de keerwanden van Kemper Beton een prachtig nieuw verblijf.

De keerwanden vormen over een lengte van zo’n 350 meter een gracht, waardoor dieren en bezoekers gescheiden blijven. ‘’Wij doen vaker zaken met Kemper Beton”, zegt projectleider Timon van Iersel van Grondverzet- en Transportbedrijf Donders uit Esbeek. ‘’Ze leveren kwaliteit, denken mee en hebben een persoonlijke aanpak. Dat is heel prettig.”

Nakomelingen

Beekse Bergen heeft sinds kort twee zwarte neushoorns in huis, een mannetje en een vrouwtje. Met het nieuwe verblijf hoopt het safaripark dat er nakomelingen komen. Daarom doet het park mee aan het Europese fokprogramma voor de zwarte neushoorn. Het neushoornverblijf is ingericht op de eventuele komst van een kleine neushoorn.

De zwarte neushoorns zijn niet de enige in Hilvarenbeek. In het safaripark leven namelijk ook witte neushoorns. Het verschil tussen deze twee soorten is niet de kleur, maar de vorm van hun mond. De zwarte neushoorn heeft, in tegenstelling tot de witte neushoorn, een puntige bovenlip en staat dan ook wel bekend als de puntlipneushoorn. 

Voor de klus leverde Kemper Beton keerwanden in twee maten: van 1,75 meter en 3 meter hoog. ‘’Aan de kant van de zwarte neushoorns loopt de grond geleidelijk op, aan de zijde van het publiek komt de grond tot de bovenkant van de keerwand”, zegt Van Iersel.

Meedenken

Donders werkt vaker voor het safaripark, onder andere bij het maken van het verblijf voor de witte neushoorns en de herbouw van het afgebrande pand van de Afrika Club op het naastgelegen vakantiepark. ‘’Dat zijn unieke en mooie projecten. We hebben een fijne samenwerking met Kemper Beton gehad. Er zijn bij projecten altijd wel onverwachte zaken en daar spelen zij goed op in. Ze denken mee hoe we tot een oplossing kunnen komen en dat is heel prettig.”

Download onze inspiratiegids!

New call-to-action