Kemper
24 januari 2022

Keerwand nodig? Zo ziet ons leverproces eruit

Leverproces keerwand

Als je een keerwand bij Kemper Beton bestelt, weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct aanschaft. Perfect voor je project en precies op tijd geleverd. Maar wat gaat daar allemaal aan vooraf? Dat leggen we uit aan de hand van de stappen van ons leverproces.

Stap 1: offerte

Als bij ons een offerteaanvraag voor keerwanden vanuit een bestektekening binnenkomt, is het geen kwestie van 'even beoordelen en aan het werk'. Nee, dan nemen we eerst contact met je op, zodat we mogelijke kansen kunnen bespreken om het project te optimaliseren. 

Om het project te optimaliseren gaan we met je in gesprek om de werkwijze te finetunen. We bespreken de slimste aanpak, bekijken hoe we faalkosten zoveel mogelijk kunnen reduceren en onderzoeken de haalbaarheid in de praktijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de voorgestelde oplossing te zwaar blijkt voor de ondergrond. 

Zitten we samen op één lijn? Dan gaan we ervoor! Past het niet bij ons? Dan zijn we daar eerlijk over en verwijzen we je door. 

Stap 2: opdrachtverstrekking/ werkvoorbereiding 

Nu kan onze werkvoorbereider aan de slag. Die profiteert bij zijn werkzaamheden van onze unieke grote voorraad: hier vindt hij standaard keerwanden van één, twee of vier meter lang en van een halve tot vier meter hoog. Kan hij hier gebruiken van maken? Dan hoeft hij alleen de afgesproken levertijden te bewaken.

Als het om maatwerk gaat, volgt er indien nodig een overleg met de constructeur. Tevens maken we overzichts- en productietekeningen in Autocad of Tekla, zodat de mensen buiten precies weten waar welk element geplaatst dient te worden. De overzichtstekeningen worden gemaakt op jullie onderlegger, zodat er meteen herkenbaarheid is waar de elementen geplaatst dienen te worden. 

Samen ontwikkelen we dan een deugdelijk en veilig product. Het komt overigens ook voor dat het overleg met de constructeur al eerder in het proces plaatsvindt.

Stap 3: keerwand-leverschema 

In samenspraak met jou of je uitvoerder maakt de werkvoorbereider daarna een leverschema voor de keerwanden. Zo kunnen we deze vanuit onze expeditie in één keer goed leveren: op tijd en zo dicht mogelijk bij het werk. Of nog mooier: vanaf de vrachtwagen plaatsen we de keerwanden meteen ín het werk.

Stap 4: nazorg

Nee, je bent daarna nog niet van ons af. We vinden de nazorg namelijk heel belangrijk. We willen weten hoe je de samenwerking hebt ervaren, wat goed ging en wat beter kon. Dat dit geen langdurig gesprek zal zijn, weet je inmiddels. Want als het goed is herinner je ons als een keerwandleverancier die snel schakelt.

Wil je een afspraak inplannen?

Wil je meer weten over de keerwanden van Kemper Beton B.V.? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten adviseren je graag. 

Afspraak plannen