Kemper
16 mei 2024

Frank fietst elke dag naar z’n werk, al ruim een kwart eeuw lang

Frank fietst elke dag naar z'n werk

Wind om je hoofd, de trappers laten draaien en genieten van de omgeving. Het klinkt fantastisch en dat is het voor Frank Remery van Kemper Beton in Tilburg dan ook. Hij werkt vier dagen per week op de calculatie en planning en komt zo goed als elke dag met de fiets naar zijn werk.

‘’Ik fiets al 25 jaar naar het werk, zeven kilometer heen en zeven terug”, zegt Frank (57). ‘’In Tilburg zijn de fietsvoorzieningen prima in orde en ik heb een prachtige route, langs het kanaal.” Een kwart eeuw lang op de fiets naar het werk.

Aarde rond

In het geval van Frank heeft hij in die 25 jaar rond de 100.000 kilometer woon-werkverkeer op de fiets erop zitten. Dat is tweeënhalf keer de aarde rond. ‘’Ik fiets graag, zeker toen ik niet meer kon sporten als gevolg van een versleten knie. Ik deed altijd aan hardlopen, squash en badminton, maar sinds die knie zit dat er niet meer in. Fietsen werkt heel goed. Als ik niet al te hard stamp, heb ik er geen last van.”

Ook bij een buitje stapt de Tilburger op zijn tweewieler, alleen bij hondenweer pakt hij een enkel keertje de auto. ‘’Als mijn vrouw ‘m tenminste niet nodig heeft”, zegt Frank. ‘’Maar eigenlijk vind ik het niks om in de file te gaan staan, terwijl je op de fiets lekker door kunt rijden.

Frank Remery 4

Nieuwe fiets via het werk

Onlangs kreeg hij via het fietsplan een nieuwe fiets, een Trek met zeven versnellingen. ‘’Mijn oude fiets trapte af en toe door en had ook andere gebreken”, zegt hij. ‘’Deze nieuwe rijdt fantastisch.”

Ook in het weekend pakt de medewerker van Kemper Beton vaak zijn stalen ros. ‘’Dan maak ik mooie tochten door de omgeving, een kilometertje of veertig. Dat vind ik heerlijk om te doen. Ik kan het iedereen aanraden.”