Kemper
6 mei 2024

Drassige paden op camping? Wij hebben een groene oplossing

Drassige paden op camping? Wij hebben een groene oplossing

We hebben een nat voorjaar en daar is de natuur blij mee. Beken lopen vol, planten en bomen hebben geen enkele moeite om aan water te komen, omdat de grondwaterstand stijgt. Bovendien levert het natte weer een mooie buffer voor een droog zomerseizoen. Maar het zorgt ook voor drassige grond op plekken waar je dat liever niet hebt, bijvoorbeeld op campingpaden.

Als het erg nat is en de grond doordrenkt van hemelwater, kun je er met de auto haast niet overheen. Het zorgt voor vastlopers en schade en dat wil je natuurlijk niet. Kemper Beton heeft een groene oplossing voor dit soort problemen.

Als je wilt verharden kun je dat doen met asfalt, klinkers, erfverhardingsplaten of waterpasserende platen. Als campingeigenaar kun je goede redenen hebben om geen asfalt, erfverhardingsplaten of klinkers te gebruiken, bijvoorbeeld omdat dat niet past in het groene beeld van je kampeerterrein.

Gras en water

Onze waterpasserende platen combineren de stevigheid van het beton en de natuurlijke uitstraling van het gras dat door de openingen van de platen groeit. Het water kan er uiteraard ook door.

De platen hebben een aslast van 15 ton, zijn licht en we gebruiken er de helft minder materiaal voor dan bij traditionele platen. Ook in dat opzicht zijn ze groen. Je kunt ze toepassen op campings, maar ook op parkeerplaatsen of als afwateringsoplossing naast traditionele verharding. Onze platen hebben een stroeve oppervlakte en zorgen zo gegarandeerd voor grip, onder alle weersomstandigheden. Meer weten?

groenstrookplaat op camping 1