Kemper
20 december 2021

De vijf belangrijkste voordelen van prefab keerwanden

Keerwand - Kemper Beton B.V.

Prefab keerwanden: ze zijn er in allerlei soorten en maten. Dubbel- en enkelkerend, projectspecifiek en met verschillende verkeersklassen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen ten opzichte van beton in het werk storten, een stalen of een houten damwand? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Bouwsnelheid

Prefab keerwanden houden op meerdere manieren de snelheid in een bouw- of infraproject. Zo zijn ze sneller te plaatsen dan een stalen damwand, omdat je daarbij verder de grond in moet. En anders dan wanneer je het beton in het werkt stort, ben je met prefab beton niet afhankelijk van een wekenlange droogtijd.

Daarnaast is de korte levertijd van prefab keerwanden belangrijk om de vaart erin te houden. Dat kan omdat de voorraad standaard elementen groot is. Vraagt het project om maatwerk? Zelfs speciale wanden kunnen binnen enkele weken worden geleverd.

2. Constante kwaliteit

Voor beton geldt: des te kouder het is, des te langer de droogtijd. Storten in het werk kan in de wintermaanden dus zomaar weken vertraging opleveren. Daarnaast kan te veel regen de kwaliteit negatief beïnvloeden. Bij keerwanden van prefab beton heeft het weer geen invloed, omdat deze altijd onder dezelfde omstandigheden worden gemaakt. Hierdoor is ook de kwaliteit zeer constant.

3. Stabiliteit

Het productieproces verloopt zeer zorgvuldig, waarbij continu met het ultieme mengsel wordt gewerkt. Hierdoor – en door de optimale omstandigheden in de fabriek – zijn prefab keerwanden sterk, stabiel en perfect beschermd tegen weers- en omgevingsinvloeden.

4. Duurzaamheid

Prefab keerwanden hebben een duurzaam ontwerp: ze worden met zo min mogelijk beton, zo sterk mogelijk gemaakt. Ook worden de prefab keerwanden perfect op maat geproduceerd, waardoor zagen niet nodig is en er geen onnodig beton afgevoerd hoeft te worden. Keerwanden van beton gaan daarnaast tot in lengte van jaren mee; veel langer dan een houten damwand.

5. Circulariteit

Stel: het gebruik van een terrein verandert, waardoor prefab keerwanden niet meer nodig zijn. Dan kun je deze uitgraven, weghalen en elders inzetten. Ook kunnen de wanden als betongranulaat weer hergebruikt worden.

Wil je een afspraak inplannen?

Wil je meer weten over de prefab keerwanden van Kemper? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten adviseren je graag. 

Afspraak plannen