Kemper
8 februari 2021

De keerwanden van Kemper: op weg naar de Belgische markt

Erwin Rooijackers

Woonachtig in België, maar een Brabander in hart en nieren: Erwin Rooijackers. Erwin is sinds kort als accountmanager actief voor Kemper. Met zijn specifieke kennis van keerwanden bestormt hij de Belgische markt. ‘Ik wil er hoe dan ook een succes van maken’: Erwins antwoord op de vraag wat hij van zijn nieuwe job verwacht.

We spreken Erwin via een videoverbinding; bij een bedrijf in dienst treden tijdens de coronamaatregelen is toch wel weer even anders dan je gewend bent. ‘Ja, de kennismaking met collega’s en relaties verloopt veelal via Teams of telefoon. Maar goed, het is niet anders en het houdt me niet tegen om contact te leggen!’, vertelt Erwin enthousiast.

Stevige club

Erwin is inmiddels behoorlijk gepokt en gemazeld in de wereld van de bouw en het vastgoed. Na wat omzwervingen in de Verenigde Staten en Europa vestigde hij zich enkele jaren geleden in België waarbij hij commercieel eindverantwoordelijk werd voor een Belgische speler op o.a. de keerwandenmarkt. Eind 2020 maakte hij de overstap naar Kemper. Kemper was geen onbekende voor de 52-jarige Erwin. ‘Ik kende het bedrijf en mijn destijds concullega’s Rob Reijnders en Twan Damen al via beurzen en dergelijke. Kemper, en heel BTE trouwens, heeft op mij altijd een positieve en solide indruk gemaakt. En stevige club met een professionele uitstraling. Nu ik er een paar maanden werk, blijkt dat die indruk juist was. Het voelt als een warm bad; ik denk -nee, ik weet-, dat ik hier mijn draai zeker ga vinden’.

Potentieel

Het werkgebied van Erwin Rooijackers wordt zoals gezegd België. Ook het uiterste zuiden van Limburg behoort tot zijn rayon. De opdracht die hij meegekregen heeft is helder: Kemper moet bekender en slagvaardiger worden in de Belgische markt. Deze uitdaging past helemaal in Erwins straatje. ‘Er is nog zoveel winst voor ons te behalen bij de zuiderburen’. Erwin legt uit dat de keerwandenmarkt voor België nagenoeg even groot is als voor Nederland. ‘Er is veel vraag naar kwalitatief goede keerwanden; ik zie een gigantisch potentieel voor Kemper’.

Kemper-mentaliteit

Erwin verkent op dit moment uitgebreid de markt. Hij verdiept zich in het Belgische aanbestedingsplatform, onderhoudt contact met zijn relaties, brengt offertes uit en onderneemt activiteiten om de naamsbekendheid van Kemper in België te vergroten. ‘Ik heb de lat voor mijzelf hoog gelegd, maar ik wil er alles aan doen om het waar te maken. Ik ga er vol overgave en open en eerlijk in. Wat dat aangaat past de Kemper- en BTE-mentaliteit goed bij me. Enthousiast bezig zijn! Het helpt natuurlijk dat ik erg van mijn werk hou; naast de wintersport, tennis, spinning en de Formule 1, is met mijn vak bezig zijn ook een hobby van me. Ik durf zelfs te stellen dat als ik ooit eens een loterij zou winnen, ik nog steeds zou blijven werken. Dat zegt wel genoeg, toch?’

Breeduit lachend neemt Erwin afscheid; het werk wacht. Opdrachtgevers in België opgelet: Kemper komt eraan!