Kemper
9 juni 2022

Anco Trip stapte over naar Kemper: 'alles was nieuw, maar het voelde meteen vertrouwd'.

Anco Trip - Kemper Beton

Hij had een prachtige carrière in de motorsport en werkte maar liefst twintig jaar in de glasindustrie; toch maakte Anco Trip een carrièreswitch! Via LinkedIn werd Anco benaderd door de recruiter van BTE; had hij wellicht interesse in een accountmanagersfunctie bij Kemper? Anco twijfelde, maar ging wel in gesprek. ‘Iets zei me dat ik dat moest doen’.

Inmiddels werkt de 52-jarige Anco bijna een jaar bij Kemper. En hij is er helemaal op zijn plek. ‘Ik ben actief op verschillende projecten en kom bij veel klanten over de vloer. Ik ben goed geland, zoals ze dat zeggen’, lacht de voormalig motorcrosser.

Sollicitatie

Het sollicitatieproces was voor Anco een manier om niet alleen de branche en het product te verkennen, maar ook de sfeer en cultuur te proeven van het bedrijf. ‘Terugkijkend kan ik zeggen dat ik tijdens de rondleiding op mijn eerste gesprek al stiekem heel erg enthousiast werd. Zo’n fabrieksomgeving is super dynamisch; er gebeurt van alles. Er worden dingen gecreëerd en alles verloopt volgens een zorgvuldig proces. Ik merk dat me dat wel aanspreekt. Tijdens het tweede gesprek -waar ook de HR-afdeling bij betrokken was- lag de focus meer op cultuur en sfeer. Ook daar voelde ik direct een klik. En ook niet onbelangrijk: de arbeidsvoorwaarden zijn goed. Maar dat had ik niet anders verwacht’.

We doen het samen

Anco vertelt dat hij niet het type ‘snelle verkoper’ is. ‘Ik ben een adviseur en gesprekspartner van de klant. Samen vinden we de meest optimale invulling van zijn behoefte en het beste antwoord op de vraag die hij bij Kemper neerlegt. Zo’n manier van verkopen past bij mij en bij Kemper; we gaan voor kwaliteit en langdurige relaties. Ik heb inmiddels wel gemerkt dat ‘samen’ echt een sleutelwoord is binnen het bedrijf.’ Anco doelt daarmee niet alleen op de relatie tussen de klant en Kemper, maar ook op de samenwerking binnen het bedrijf én de kracht van de samenwerking binnen alle bedrijven die behoren tot de BTE Groep. ‘BTE is een grote speler in de markt. Ik was even bang dat dit me zou overspoelen, dat het onpersoonlijk of te corporate zou worden. Maar niets is minder waar. Wat ik ervaar is dat Kemper iets eigens heeft gehouden. Het maakt weliswaar onderdeel uit van het grotere BTE, maar als bedrijf is het gemoedelijk, compact en staat het heel dicht bij de medewerkers. Ik vind dat persoonlijk erg fijn. Het zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik mij welkom en gezien voel’.

De kracht van combinatie

Nu, na bijna een jaar dienstverband, ziet Anco duidelijk de kracht van de combinatie van de verschillende BTE-bedrijven. ‘We zijn gezamenlijk sterker en hebben meer slagkracht. Er zit voor onze klanten zoveel meer toegevoegde waarde in de BTE Groep. Daar ligt overigens ook een deel van rol als accountmanager. Ik deel mijn kennis met andere bedrijven en haal daar vervolgens ook weer de nodige kennis en informatie op. Op deze manier kunnen we de klant echt van dienst zijn en een completer pakket aanbieden’.
Als accountmanager spreekt Anco verschillende typen klanten. ‘Van de lokale aannemer die een enkele keerwand nodig heeft tot de grote spelers waar we flinke volumes neerzetten. Die mix vind ik geweldig. Het maakt je werk afwisselend en houd je scherp. Je praat op verschillende niveaus. Je praat met directieleden én met kraanmachinisten die met “jouw” producten moeten werken. Al die gesprekken zijn waardevol!’

In balans

Over zijn toekomst binnen Kemper en BTE is Anco positief. ‘Ik voel dat ik groei in mijn rol en me aan het ontwikkelen ben. Wat dat betreft is dát misschien wel één van de belangrijkste zaken die me zo aanstaan binnen Kemper. Er is ruimte voor ontwikkeling, je krijgt de tijd en het vertrouwen om je in te werken en te groeien. Er wordt in je geïnvesteerd. Er is aandacht en waardering voor eigen inbreng en eigen invulling.’ Ook over de balans werk-privé is Anco zeer te spreken. ‘Bij veel bedrijven en juist in commerciële functies, is die balans nog weleens zoek. Natuurlijk, er wordt hard gewerkt bij Kemper, maar ze letten er goed op dat je in balans bent. Dat sociale aspect heeft me, denk ik onbewust, ook doen besluiten om op mijn 52e alsnog de stap te zetten. En ik heb er nog geen seconde spijt van!’

Werken bij Kemper

Wil je graag bij ons werken? Bekijk dan onze vacatures

Bekijk vacatures