Kemper
26 november 2021

Anco Trip stapte over naar Kemper: ‘alles was nieuw, maar het voelde meteen vertrouwd’.

Na een prachtige carrière in de motorsport en twintig jaar glasindustrie had Anco Trip niet verwacht dat hij nog een carrièreswitch zou maken. Maar hij deed het tóch! Via LinkedIn werd Anco benaderd door de recruiter van BTE; had hij wellicht interesse in een accountmanagersfunctie bij Kemper? Anco twijfelde, maar ging wel in gesprek. ‘Iets zei me dat ik dat moest doen’.

Kemper Beton B.V. - Anco TripInmiddels zit de 52-jarige Anco volop in de inwerkperiode bij Kemper. En het voelt hartstikke goed. ‘Ik heb mee mogen lopen met de plantmanager om het product keerwanden beter te leren kennen. De eerste gesprekken met klanten hebben ook al plaatsgevonden. Ik ben goed geland, zoals ze dat zeggen’, lacht de voormalig motorcrosser.

Super dynamisch

Het sollicitatieproces was voor Anco een manier om niet alleen de branche en het product te verkennen, maar ook de sfeer en cultuur te proeven van het bedrijf. ‘Terugkijkend kan ik zeggen dat ik tijdens de rondleiding op mijn eerste gesprek al stiekem heel erg enthousiast werd. Zo’n fabrieksomgeving is super dynamisch; er gebeurt van alles. Er worden dingen gecreëerd en alles verloopt volgens een zorgvuldig proces. Ik merk dat me dat wel aanspreekt. Tijdens het tweede gesprek -waar ook de HR-afdeling bij betrokken was- lag de focus meer op cultuur en sfeer. Ook daar voelde ik direct een klik’.

Is dat wel wat voor mij?

Voorafgaand aan de gesprekken had Anco zich geïnformeerd over de branche en het product keerwanden. ‘Het is gek om te ervaren dat je ze, zodra je je er een beetje in verdiept, ineens overal ziet. En dat terwijl ik er mij daarvoor niet eens van bewust was dat er keerwanden waren en dat ze voor zoveel toepassingen geschikt zijn. Het is een mooi, technisch en interessant product’. Ook over BTE en Kemper zocht Anco informatie. Daarover zegt hij: ‘Als eerste vroeg ik me af: beton; is dat wel wat voor mij? Al snel ontdekte ik dat het een prachtig product is met heel veel mogelijkheden; interessante materie! BTE is natuurlijk een grote speler in de markt. Ik was even bang dat dit me zou overspoelen, dat het onpersoonlijk of te corporate zou worden. Maar niets is minder waar. Wat ik ervaar is dat Kemper iets eigens heeft. Het maakt weliswaar onderdeel uit van het grotere BTE, maar als bedrijf is het gemoedelijk, compact en staat het heel dicht bij de medewerkers. Ik vind dat persoonlijk erg fijn. Het zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik mij welkom en gezien voel’.

Willen winnen

De functie van Accountmanager was Anco niet vreemd. ‘Ik heb twintig jaar in commerciële functies in de glasindustrie gewerkt. De gedrevenheid en competitieve instelling die je nodig hebt in het commerciële werkveld heb ik overigens overgehouden aan mijn tijd in de motorsport. Doorzetten en willen winnen spelen ook daar een belangrijke rol. Maar je kunt niet succesvol zijn als je je niet op je plek voelt. Ook dat is een overeenkomst tussen de sport en het werk dat ik nu doe’, vertelt Anco.

Aanbevelingen

Toen hij 40 werd, zegde Anco de topsport vaarwel. ‘Het was mooi geweest. Ik ben op mijn zevende begonnen…Nederlandse en Europese kampioenschappen gereden. Je lijf geeft na 33 jaar wel aan dat het tijd wordt om de gashendel – in ieder geval op dat niveau- los te laten. Maar sport in het algemeen en de motorcross in het bijzonder, draag ik nog steeds een warm hart toe. Als het even kan volg ik de motorsport en daarnaast besteed ik lekker veel vrije tijd aan hardlopen en mountainbiken. Toch die snelheid, he? knipoogt Anco.

Haalbaar

Over zijn toekomst binnen Kemper en BTE is Anco positief. ‘Het is natuurlijk wennen, zo’n nieuwe job in een compleet andere branche. Maar nieuwe dingen leren en ervaren zorgt ook voor nieuwe energie. Ik voel dat ik groei in mijn rol en me aan het ontwikkelen ben. Wat dat betreft is dát misschien wel één van de belangrijkste zaken die me zo aanstaan binnen Kemper. Er is ruimte voor ontwikkeling, je krijgt de tijd om je in te werken en te groeien. Er is aandacht. Dat sociale aspect heeft me, denk ik, onbewust doen besluiten om op mijn 52e alsnog de stap te zetten. En ik heb er nog geen seconde spijt van!’

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over een carrière bij Kemper? Bekijk dan alle actuele vacatures op onze vacaturepagina.

Bekijk alle vacatures